Ambasador Njemačke u BiH Urlike Knoc, tokom današnjeg susreta sa gradonačelnikom Trebinja, Slavkom Vučurevićem, izrazila je uvjerenje da Grad Trebinje i okolina imaju veliki potencijal i da je na sastanku bilo riječi i o raznim privrednim sektorima, za koje mogu biti zainteresovani potencijalni investitori iz Njemačke.

ambasadorka njemacke u posjeti trebinju

"Mi ćemo, sa strane Njemačke ambasade, učini sve što je u našoj moći da predstavimo Vaše potencijale njemačkim privrednicima", istakla je Knoc i dodala da o investicija ne odlučuju diplomate, već sami privrednici. "Oni odlučuju da li se jedna investicija isplati i da li je ona zanimljiva za njih. Veliku i značajnu ulogi igra i investiciona klima, i to se ne odnosi samo na Grad Trebinje, već i na cijelu BiH", rekla je ona i napomenula da je stekla utisak da su predstavnici lokalne vlasti veoma zainteresovani za predstavljanje lokalnih i regionalnih potencijala.

Investicioni uslovi se mogu popraviti, kako stvaranjem veće pravne sigurnosti, tako i većom transparentnosti, zaključila je ambasadorka nakon sastanka sa gradonačelnikom Trebinja.

Urlike Knoc

Gradonačelnik Vučurević izrazio je zahvalnost što je ambasadorka Njemačke u BiH prihvatila njegov poziv i izrazio nadu da će ona Trebinje predstaviti potencijalnim njemačkim investitorima na način kako bi i samo Trebinjci željeli. "Ključna stvar i potreba je to da sam ja ambasadorku zamolio da u pravcu rješavanja problema Novoteksa, ali i zainteresovanosti za nove investicija, predstavi naše potrebe i privredne potencijale, a mi ćemo sigurno iskoristiti privredni odljel u ambasadi Njemačke i pokušati naći zajednički interes u nekim programima", rekao je Vučurević.

slavko vucurevic sa ambasadorom njemacke