Trebinjska policija oduzela je oko 45 kilograma marihuane i uhapsila lica sa inicijalima V.A. i B.A. iz Trebinja, dok je njihov sugrađanin V.A. u bjekstvu, saopštio je načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Dragan Nosović.

oduzeta marihuana u trebinju

Prema nezvaničnim saznanjima slobode su lišeni braća Velibor i Bogdan Aleksić, dok je Vladimir Antović u bjekstvu.

Nosović je na današnjoj konferenciji za novinare u Trebinju rekao da je policija oko 22.00 časa u nedjelju,7. aprila, na putu LJubinje–Stolac pokušala zaustaviti automobil "fijat" koji je nastavio put prema Stocu, kojim je upravljao Antović.

Policija je naknadno u vozilu, iz koga je Antović pobjegao, našla 39 kilograma marihuane. Velibor Aleksić, koji je upravljao "džetom", uhapšen je na putu LJubinje-Trebinje, preko sela LJubomir.

Pretpostavlja se da je Aleksić bio "čistač" u prebacivanju droge u Federaciju BiH.

Nosović je istakao da je policija pretresla dvije lokacije u Trebinju i u vozilu "opel", gdje je našla još četiri pakovanja marihuane.

"Opel" je koristio Veliborov brat Bogdan. Braća Aleksić su, uz izveštaj, predati Okružnom tužilaštvu u Trebinju, a prema nezvaničnim saznanjima Bogdan je pušten da se brani sa slobode.

Antović je ranije hapšen u policijskoj akciji "Trebišnjica", dok je Velibor Aleksić više puta hapšen za organizovani kriminal, krađu automobila i ucjene.

Nosović je istakao da se akcija "Mreža" nastavlja, te podsjetio da je od početka godine oduzeto ukupno 120 kilograma marihuane i procesuirano 14 osumnjičenih lica.

Nosović je dodao da je riječ o organizovanoj mreži krijumčara, pošto je droga nađena u na području svih hercegovačkih opština.