Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić istakao je danas da je Vlada Srpske usvojila Akcioni plan zapošljavanja kojim je za ovu godinu predviđen podsticaj zapošljavanju od 25,5 miliona KM koji će prioritetno biti plasiran u privredu.

25, 5 miliona km za zaposljavanje

Đokić je u razgovoru sa predstavnicom UNICEF-a u BiH Florens Bauer naglasio da je potrebno uspostaviti intezivniji dijalog različitih nivoa vlasti u BiH koji bi radili na jačanju poslovnog ambijenta, povećanju privredne aktivnosti i zapošljavanja, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

"Mladi su prepoznati kao ciljna grupa i u tom smislu nastojimo da ih obrazujemo, osposobimo i uposlimo u što većem broju", rekao je Đokić i podsjetio da je kroz projekat zapošljavanja pripravnika u toku prošle godine posao dobilo oko 1.500 mladih.

On je prihvatio učešće na međunarodnoj konferenciji o socijalnoj zaštiti i inkluziji koja će biti organizovana u septembru u Sarajevu, s ciljem da se podrži proces reforme socijalne politike i definiše mapa puta za sektor socijalne zaštite i inkluzije u skladu sa strateškim okvirom "EU 2020"