Proteklog vikenda u Gacku i Foči održane su završnice takmičenja za hercegovačku regiju  u fudbalu i odbojci koje se igraju u okviru Malih olimpijskih igara RS.

gimnazija najbolja u gacku

Na turniru u Foči nastupali su odbojkaši a najviše uspjeha imali su učenici Osnovne škole Sveti Sava iz Ljubinja a u ženskoj Osnovna škola Sveti Sava iz Gacka.

Za najboljeg poentera proglašen je Aleksa Pecelj a najbolji igrač je Rastko Lečić, učenik Osnovne škole „Sveti Sava" Ljubinje. U konkurenciji odbojkašica za najbolju poenterku proglašena je Sonja Gagović, učenica Osnovne škole „Sveti Sava" Foča dok je za najbolju igračicu proglašena je Dejana Boljanović, učenica Osnovne škole  „Sveti Sava" Gacko. Republičko takmičenje biće održano 18. i 19. maja 2013 godine, a domaćin je Banjalučka regija i grad Banja Luka.

U Gacku je juče održano reionalno finale u malom fudbalu za učenike Srednjih škola s tim da je ove godine održano po prvi put takmičenje u konkurenciji djevojaka.

Kod srednjoškolaca najuspješniji je bio tim Srednjoškolskog centra „Aleksa Šantić“ iz Nevesinja, a kod djevojaka prvo mjesto osvojila je Gimnazija „Jovan Dučić“ iz Trebinja. Za najboljeg strijelca proglašen je Saša Zirojević, najbolji golmana je Dragan Žerajić dok je najbolji igrač Luka Ivezić, svi iz Srednjoškolskog centra „Aleksa Šantić" Nevesinje.

Kod djevojaka najbolji golman je Darinka Kašiković a najboljei strijelca i igrač  je Anđela Kovač, obje učenice Gimnazije „Jovan Dučić" iz Trebinja.

Republičko finale za učenike Srednjih škola igra se u Trebinju 20. i 21. aprila.