Grad na Trebišnjici, pored manifestacije "Dučićev dan, večeras je bogatiji za još kulturnu svečanost. Naime, riječ je o izložbi  radova likovnih umjetnika sa područja istočne Hercegovine, koju su u prostorijama Narodne biblioteke Trebinje priredili  članovi Skupštine Udruženja likovnih umjetnika "Milorad Ćorović".

izlozba slika

Kulturna i turistička destinacija, mjesto u kome je rođen Dučić, prepoznatljivo po stogodišnjim Platanima i Leotaru, večeras je na ponos svih Hercegovaca, održana osnivačka skupština Udruženja likovnih umjetnika "Milorad Ćorović", koja će ubuduće djelovati, ne samo na području Hercegovine, već i šire. Ideju su predstavile Nina Milinić Lojović, Tatjana Topalović i Snežana Domazet, a prema riječima Tatjane Topalović, cilj Udruženja je podizanje svijesti građana o umjetnosti i kulturi, okupljanje umjetnika kao i organizacije izložbi.

Izložba, koja je izazvala veliku pažnju naših sugrađana, otvorena je do 21. aprila 2013. godine. U narednom periodu biće izabrano i cjelokupno rukovodstvo pomenutog udruženja.