Fudbaleri Leotara danas su u Srebreniku, u okviru 20. kola BH Telekom Premijer lige BiH, pobijedili ekipu Gradine rezultatom 0:1, i tako ostvarili drugu uzastopnu pobjedu.

leotaru bodovi u srebreniku

Trebinjci su od samog početka igrali dobro, a odličnu priliku za gol propustio je Filipović u 41. minutu utakmice, kada je pogodio stativu. Par minuta kasnije, u 45. minutu, Novaković je, nakon kornera, doveo Leotar u vodstvo.

U drugom poluvremenu Gradina je igrala mnogo bolje. U 65. minutu sa desne strane šutirao je Smajlović, ali je Popara zakasnio na drugoj stativi.

Trener Gaćinović na samom početku utakmice je imao probleme. Naime, Grubješić se u 8. minutu povrijedio i napustio utakmicu, a na teren je ušao Boban Đerić. Nažalost, ovo nije bila jedina povreda u igračkom kadru trebinjskog kluba. Na zagrijavanju se povrijedio Gojko Cimirot, pa je mjesto na terenu ustupio Marku Mihojeviću.

Leotar, prvih jedanaest: RAJIĆ, NOVAKOVIĆ, MILOVIĆ, PREBIRAČEVIĆ, ŠARABA, MARINKOVIĆ, STOJČEV, GRUBJEŠIĆ, MIHOJEVIĆ, JANKOVIĆ, FILIPOVIĆ.