Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik najavio je da će Klinički centar Banjaluka danas dobiti novo rukovodstvo i poručio da ova stranka želi stabilna i jaka javna preduzeća, te da neće oklijevati sa smjenama.

dodik i milojko grujicic

"SNSD je pokazao sposobnost da veoma efikasno i brzo izvrši rekonstrukciju Vlade kako bi ukupnim procesima dao novu dinamiku i zamah i u tom pogledu to činimo i sa javnim preduzećima", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On ističe da SNSD ima odgovornost prema ovim procesima i da će se ponašati shodno političkim procjenama o tome šta treba da se učini.

Dodik je rekao da u preduzeću "Šume Republike Srpske" nisu razumjeli zajednički sastanak sa premijerom i liderima koalicionih stranaka na kojem je direktorima dat rok od tri mjeseca da dođu do pozitivnog poslovanja ili će u suprotnom doći do smjena.

"Onima sa velikim gubicima dali smo rok od šest mjeseci da posluju pozitivno i zato su imali našu podršku", naveo je Dodik.

Lider SNSD-a ističe da su direktori govorili samo o podršci, ali ne i o preuzetim obavezama i da su zato morali da odu.

"Nećemo oklijevati da odu još neki, svidjelo se to nekome ili ne, a pogotovo opoziciji, jer mi radimo zbog društva, a ne njih", dodao je Dodik.

On navodi da je opozicija "oplakivala" i prethodnu Vladu, a sada prethodne direktore javnih preduzeća. "Ranije su govorili da im ti direktori ne valjaju, sada ih oplakuju, ali njih niko ništa ni ne pita, pa da bi skrenuli pažnju ponešto i kažu", rekao je Dodik.

On je dodao da SNSD pokazuje snagu zajedno sa koalicionim partnerima SP-om i DNS-om, sa kojima ima potpuno uravnoteženu politiku. SRNA