Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić putuje u Brisel na sutrašnju osmu rundu dijaloga Beograda i Prištine, saopštio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.On je, nakon sjednice državnog vrha, rekao da to odražava jedinstvo.

aleksandar vucic ide u brisel

"Ne zahtevamo idealno, ne odbijamo ništa unapred, ali ono što želi administracija u Prištini nikada neće biti moguće", rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Dijalog Beograda i Prištine predvodio je do sada premijer Srbije Ivica Dačić, a prošle sedmice mediji su pisali da Brisel i Vašington žele da u tim pregovorima vide i Vučića.

U zgradi Predsjedništva Srbije nešto poslije 14.00 časova završen je sastanak državnog vrha posvećen razgovorima o Kosovu uoči sutrašnje osme runde pregovora u Briselu.

Sastanku su, osim Nikolića, prisustvovali premijer Ivica Dačić, prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsjednik Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin. SRNA