Elektroprivrede RS: Nema opstrukcije Trebinja

TREBINJELIVE 01. 04. 2013. - 16:19h

Direktor Elektroprivrede Republike Srpske Branislava Milekić izjavila je Srni da su netačne tvrdnje gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića da Elektroprivreda i Hidroelktrane na Trebišnjici /HET/ opstruišu grad i da su obustavili finasiranje pojedinih sadržaja za koje su ranije izdvajana sredstva.

nema opstrukcije trebinja

„Bez obzira ko je na vlasti u Trebinju, Elektroprivreda Srpske i HET su godinama izdvajali sredstva iz dobiti za sportske, kulturne i druge potrebe i Elektroprivreda će to uraditi i ove godine“, naglasila je Milekićeva.

Ona je poručila da će ove dvije kompanije i ubuduće, u skladu sa zakonom i mogućnostima, izdvajati sredstva za Trebinje.

Direktor HET-a Marko Mitrović rekao je Srni da nije tačno da je ovo preduzeće obustavilo investicije i ocijenio netačnim Vučurevićeve tvrdnje da „HET ne izvršava obaveze uređenja vodotokova kroz grad i da je obustavio investiranje drugih potreba koje je ranije finansirao“.

„HET će u okviru zakona i svojih mogućnosti i dalje finasirati takve projekte, kao i sportske i kulturne sadržaje, ali je problem što je HET u 2012. godini zbog loše hidrologije poslovao sa gubitkom i što neće biti u situaciji da vrši raspodjelu neto dobiti, jer je neće ni biti“, istakao je Mitrović.

Mitrović kaže da se projekat uređenja kompleksa „Abazovina“ u Trebinju nastavlja u skladu sa vodoprivrednim aktima koji definišu obaveze HET-a, ali ne u mogućnostima koje želi Vučurević ili neko drugi.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević optužio je Vladu Republike Srpske i „Elektroprivredu“ da „opstruišu ovaj grad“.

Vučurević tvrdi da javna preduzeća koja posluju u sastavu Elektroprivrede Republike Srpske u Trebinju opstruišu finansiranje sportskih, kulturnih i drugih sadržaja, koja su finansirala decenijama unazad. SRNA

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja