Direktor Elektroprivrede Republike Srpske Branislava Milekić izjavila je Srni da su netačne tvrdnje gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića da Elektroprivreda i Hidroelktrane na Trebišnjici /HET/ opstruišu grad i da su obustavili finasiranje pojedinih sadržaja za koje su ranije izdvajana sredstva.

nema opstrukcije trebinja

"Bez obzira ko je na vlasti u Trebinju, Elektroprivreda Srpske i HET su godinama izdvajali sredstva iz dobiti za sportske, kulturne i druge potrebe i Elektroprivreda će to uraditi i ove godine", naglasila je Milekićeva.

Ona je poručila da će ove dvije kompanije i ubuduće, u skladu sa zakonom i mogućnostima, izdvajati sredstva za Trebinje.

Direktor HET-a Marko Mitrović rekao je Srni da nije tačno da je ovo preduzeće obustavilo investicije i ocijenio netačnim Vučurevićeve tvrdnje da "HET ne izvršava obaveze uređenja vodotokova kroz grad i da je obustavio investiranje drugih potreba koje je ranije finansirao".

"HET će u okviru zakona i svojih mogućnosti i dalje finasirati takve projekte, kao i sportske i kulturne sadržaje, ali je problem što je HET u 2012. godini zbog loše hidrologije poslovao sa gubitkom i što neće biti u situaciji da vrši raspodjelu neto dobiti, jer je neće ni biti", istakao je Mitrović.

Mitrović kaže da se projekat uređenja kompleksa "Abazovina" u Trebinju nastavlja u skladu sa vodoprivrednim aktima koji definišu obaveze HET-a, ali ne u mogućnostima koje želi Vučurević ili neko drugi.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević optužio je Vladu Republike Srpske i "Elektroprivredu" da "opstruišu ovaj grad".

Vučurević tvrdi da javna preduzeća koja posluju u sastavu Elektroprivrede Republike Srpske u Trebinju opstruišu finansiranje sportskih, kulturnih i drugih sadržaja, koja su finansirala decenijama unazad. SRNA