Fudbaleri Leotara i Rudar Prijedora danas su na stadionu "Police" odigrali utakmicu 19. kola BH Telekom Premijer lige BiH. Trebinjci su golovima Dejana Jankovića i Nikole Grubješića poveli sa 2:0, a konačan rezultat 2:1 postavio je Borislav Mikić  iz penala.

leotar rudar prijedor

Odlična utakmica na Policama viđena je od samog početka, a to potvrđuje i gol Dejana Jankovića u 3. minutu. Leotar je i nakon gola nastavio sa dobrom igrom, a pobjednika je riješio Grubješić u 28. minutu prvog poluvremena. Prijedorčani su u nastavku igrali otvoreno i napadački, ali im to nije pomoglo. Utješni gol iz penala dali su u posljednjoj minuti susreta, a strijelac je bio Mikić.

Ova utakmica u Trebinju neće biti zapamćena kao i sva druga. Naime, poslije deset godina na Policama se danas orila pjesma "Tigrova", navijača Leotara. Oni su na današnjoj utakmici Leotaru bili i dvanaesti i trinaesti igrač. Jedan od vođa navijačke grupe "Tigrovi" Trebinje, Stefan Milivojević, istakao je za TrebinjeLive da su se ponovo skupili navijači Leotara i da su na današnjoj utakmici podigli moral fudbalerima, a osnovni cilj im je, kako kaže Milivojević, da pomognu trebinjskom premijerligašu u teškim danima, kakvi su pred Leotarom.

"Za sada nećemo ići sa Leotarom na gostovanja, ali naredne sozone, kad nam se poveća budžet, zasigurno hoćemo" poručio je Milivojević u izjavi za TrebinjeLive.

Trener Leotara, Vladimir Gaćinović, rekao je danas nakon utakmice da je podrška navijača veoma značajna, i kako kaže, Leotar je danas zasluženo pobijedio. "Čitavo prvo poluvrijeme smo odigrali više nego dobro i postigli dva gola. U drugom poluvremenu nismo bili u ritmu u kojem smo bili u prvom, a objektivno gledajući nismo imali kvalitetnih alternativa na klupi da bi malo promijenili igru" istakao je Gaćinović za TrebinjeLive i dodao da bi svaki drugi rezultat sem ovoga bio nerealan, te da se nada da Leotar ide prema gornjem dijelu tabele, a ova utakmica, kako kaže trener Leotara, bila im je  života važna.

LEOTAR - ŠAMPION!