Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović uvjeren je u pobjedu na predsjedničkim izborima 7. aprila, jer je, kako smatra, ispunio obećanje da će afirmisati Crnu Goru, zalagati se za građansku državu, ekonomski je promovisati i biti posvećen evropskim i evroatlantskim integracijama.

filip vujanovic

Vujanović, koji je i aktuelni crnogorski predsjednik, istakao je da se uvijek ponašao kao predsjednik svih građana Crne Gore.

"Jesam Crnogorac, ali sam iznad svega građanin Crne Gore i jednako poštujem Crnogorce, Srbe, Bošnjake, Muslimane, Hrvate i Albance, jer je Crna Gora zajednička kuća svih nas u kojoj svi zajedno treba da gradimo bolju budućnost", poručio je on.

Vujanović je na predizbornoj tribini na Cetinju rekao da očekuje da će Crna Gora u narednim godinama intenzivirati evropske, ali i evroatlantske integracija, jer je to njen interes.

Vujanović i Miodrag Lekić jedini su kandidati za predsjednika Crne Gore.

Prema istraživanjima Centra za demokratiju, za Vujanovića će glasati 54,7 odsto, a za Lekića 45,3 odsto građana.

Predsjednički izbori zakazani za 7. april biće šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Kako je ranije saopšteno iz Državne izborne komisije, predsjednički izbori koštaće tu državu oko 1,2 miliona evra, od čega je 800.000 evra predviđeno za sprovođenje izbora, a 400.000 evra za izbornu kampanju.

Biračko pravo na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori imaće 512.715 građana. SRNA