Banjalučki Borac i trebinjski Leotar, kao i zenički Čelik, suspendovani su zbog dugovanja prema bivšim igračima i kako  je potvrđeno za Glas Srpke iz Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH, njihovi nastupi u susretima 19. kola Premijer lige BiH koji se igraju ovog vikenda su pod znakom pitanja.

suspendovan fk leotar

"Ako ne izmire svoje obaveze, neće moći da igraju susrete 19. kola Premijer lige i o tome su obaviještena i službena lica. Ukoliko se susreti ne budu igrali, Takmičarska komisija će odlučiti o njihovim konačnim ishodima" - naglasio je za Glas Srpske potpredsjednik Disciplinske komisije FS BiH Goran Kosorić.

Leotar bi sutra od 15.30 časova trebalo da ugosti Rudar Prijedor, ali nisu izmirene obaveze prema bivšem igraču Gavrilu Čorliji, kojem se duguje 15.000 maraka. "Žao mi je kluba što se nalazi u teškoj situaciji, ali ne želim da ostanem bez onoga što mi pripada", rekao je Čorlija za Glas Srpske.

Na "Policama" je teška situacija, jer klub već mjesecima praktično ne funkcioniše.

"Leotar je bez uprave, blokiran nam je račun, a i nemamo sredstava da izmirimo ovaj dug. Poslali smo u FS BiH zahtjev da se rok za izmirenje obaveza prema Čorliji prolongira i čekamo odgovor - istakao je za Glas Srpske portparol Leotara Čedomil Mucović.