Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, dana 27.03.2013. godine, evidentirana su tri krivična djela i jedna saobraćajna nezgoda. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.

policija

Policijski službenici PS Nevesinje su juče, 27.03.2013. godine, u svojstvu osumnjičenog saslušali jednog maloljetnika, iz Nevesinja, za koga postoje osnovi sumnje da je, 26/27.03.2013. godine, u mjestu Žiljevo, iz kuće, vlasništvo P.P., otuđio zlatni nakit. Otuđeni predmeti su pronađeni i oduzeti od osumnjičenog. Okružnom tužilaštvu Trebinje biće dostavljen izvještaj protiv maloljetnika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Teška krađa.

PS Nevesinje prijavljeno je da je u mjestu Žiljeno, izvršena provala u staru porodičnu kuću, vlasništvo M.O. i da tom prilikom nije ništa otuđeno. U toku je rad na rasvjetljavanju pokušaja teške krađe.

Dežurnoj službi PS Trebinje, juče 27.03.2013. godine, upućena je anonimna prijava da je zgradi Centra srednjih škola postavljena bomba. Izvršenim protivdiverzionim pregledom utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi. U toku je rad na identifikovanju lica koje je uputilo lažnu dojavu u cilju dokumentovanja KD Lažno prijavljivanje krivičnog djela.

Policijski službenici PS Trebinje su juče, 27.03.2013. godine, Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavili izvještaj protiv M.Z., iz Trebinja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni M.Z., u putničkom vozilu „Audi A8“, držao pištolj za koji nije posjedovao oružni list, niti imao dozvolu za držanje i nošenje oružja.