Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Dragan Nosović rekao je Srni da je Informacija o stanju bezbjednosti na području grada dostavljena gradskoj Skupštini u skladu sa njihovim instrukcijama o informisanju i izvještavanju, prema kojima prisustvo nadležnih u lokalnom parlamentu nije obavezno.

dragan nosovic nacelnik cjb trebinje

"Stanje bezbjednosti na području CJB Trebinje je veoma povoljno. Nema teških djela, ni događaja koji izazivaju pažnju javnosti", istakao je Nosović i dodao da je rasvijetljenost krivičnih djela za prva dva mjeseca ove godine oko 90 odsto.

Nosović je podsjetio da je stanje bezbjednosti u prošloj godini bilo najbolje u petogodišnjem periodu i da se taj trend nastavlja i u ovoj godini.

On je naglasio da su sve lokalne skupštine na području Hercegovine usvojile izvještaj o stanju bezbjednosti na području njihovih opština, osim Trebinja.

Odbornici Skupštine grada Trebinja danas nisu usvojili informaciju trebinjskog CJB o stanju bezbjednosti na području grada, ocjenjujući je "šturom statistikom". SRNA