Policijski službenici CJB Trebinje su, tokom proteklog vikenda, 23. i 24. 03.2013. godine, na području Centra, proveli preventivno represivne mjere i radnje s ciljem sprečavanja, otkrivanja i rasvjetljavanja nezakonitih radnji.

cjb trebinje saopstenje

Izvršene su racije u četiri ugostiteljska objekta, 21 vozač je isključen iz saobraćaja (20 zbog vožnje u alkoholisanom stanju i jedan zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilom), izdato je 116 prekršajnih naloga i to četiri zbog narušavanja javnog reda i mira i 112 zbog počinjenih prekršaja u saobraćaju. Sedam lica je lišeno slobode. Evidentirano je ukupno šest krivičnih djela. Nije bilo imovinskih krivičnih djela.

Jedno krivično djelo se odnosilo na zloupotrebu opojnih droga (Nevesinje), dva na nedozvoljeno držanje oružja (Nevesinje i Trebinje), jedno napad na policijskog službenika (Gacko), jedno na nanošenje lakih tjelesnih povreda (Gacko) i jedno za učestvovanje u tuči (Gacko). Sva djela su rasvijetljena.

Pored aktivnosti koje su rezultirale pronalaženjem i oduzimanjem oko 32,5 kilograma opojne droge marihuane i lišenja slobode četiri lica o čemu smo juče obavijestili javnost, policijski službenici su rasvijetlili i dva KD Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih sredstava.
Jedno djelo otkriveno je i rasvijetljeno pretresom jedne kuće, na području Nevesinja, a koju koristi D.M. i tom prilikom pronađeno je i oduzeto: - 1 puškomitraljez, - 1 mitraljez - 10 metaka kalibra 7,62mm i pet metaka 7,9mm

Drugo djelo rasvijetljeno je pretresom vozila „Audi“, koje koristi N.V., iz Trebinja, i tom prilikom pronađen je i oduzet pištolj. Vozilo je bilo parkirano ispred jednog ugostiteljskog objekta u Trebinju.  Takođe, policijski službenici su nadležnim opštinskim službama dostavili informaciju o prekoračenju radnog vremena za dva ugostiteljska objekta.

Policijski službenici CJB Trebinje će, i u narednom periodu, nastaviti sa provođenjem pojačanih aktivnosti, a u cilju očuvanja i podizanja na veći nivo stanja bezbjednosti na području nadležnosti Centra, saopštili su danas iz CJB Trebinje.