Tijesna je bila u subotu veče dvorana "Park" u Herceg Novom gdje su njeni posjetioci uživala u pjesmi i igri članova KUD "Igalo" i njihovih gostiju KUD "Hercegovina" iz Petrovog Polja kod Trebinja.

kud hercegovina u igalu

Na tradicionalnom godišnjem koncertu Igala rijeđale su se numere. Bila je to razonoda koju je bilo lijepo vidjeti i doživjeti. Svaki nastup KUD-a "Igalo" osnovanog 1986 godine i njihovog nešto mlađeg gosta iz grada sa Trebišnjice, Bokelji su ispratili aplauzom. Posebno su burno pozdravljeni članovi KUD-a "Hercegovina" koji su izveli Glamočko kolo, Linđo ali i splet izvornih hercegovačkih pjesama i igara koji su pokazali da je prožimanje sadašnjosti i prošlosti upravo podsjećanje ko smo, što smo i šta nam je činiti.

kud hercegovina u igalu (4)

Novljani su posebno pozdravili svog sugrađanina Žarka Vujadinovića Nevesnjca koji je osim poslovnih veza ostavio dubok trag i u afirmaciji i razvoju KUD-a "Hercegovina", a sada i Igala jer stalno živi i radi u Herceg Novom. On je bio veza između dva KUD-a koji su praktično pobratimi. Vujadinović je osnovao KUD „Hercegovinu“ sa svojim saradnicima i sada je ta veza između Petrovog Polja i Igala odnosno Herceg Novog i Trebinja neraskidiva.

kud hercegovina u igalu (2)

"Naši gosti iz Petrovog polja su na svakom našem važnijem koncertu. Uvijek su sa nama i mi ih više ne smatramo našim gostima već oni su dio našeg rada i programa. Putujemo zajedno na Kosovo, po Srbiji. Redovni smo njihovi gosti za Prvi maj kada oni u Trebinju okupe prijatelje iz svih krajeva bivše zemlje", rekla je za TrebinjeLive Zorica Gavrilović, presjednica KUD-a Igalo posle svečanog koncerta..

Žarko Vujadinović ostavi je za kratko svoju harmoniku i pozdravio Novaljne i zahvalio im na još jednom lijepom dočeku u gradu Hercega Stjepana.

kud igalo

Za igru pjesmi i prijateljstvo dva asmbla iz Trebinja i Herceg Novog stigli su aplauzi od svih, a među zvanicama KUD-a Igalo bio je i gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić sa svojim saradnicima. Bilo je to veče za nezaborav. Do novog susreta početkom maja u Trebinju.

Zdravko Šakotić, dopisnih portala TrebinjeLive iz Herceg Novog