Jedan od najpopularnijih hrvatskih muzičara Toni Cetinski danas je, po prvi put, posjetio Trebinje. Povod posjete Dučićevom gradu je najava prvog koncerta u okviru BH turneje  2013. -”Opet si pobijedila”.

toni cetinski u trebinju

"Oduševljen sam prirodom, rijekom, ljudima. Turneja napokon počinje!", istakao je Toni na današnjoj konferenciji za novinare, i dodao "Ovdje sam prvi put i nisam uopšte znao šta me očekuje, nisam znao kako izgleda Trebinje..., a sada kad sam ga vidio, veoma mi je drago što sam ga posjetio. Predivan je grad, takav je i dan".

Govoreći o vizuelnim efektima, Toni je rekao "efekat je dobra pjesma i dobra svirka. Naš cilj je da uvijek napravimo korak naprijed, ali ovaj put neće biti plesačica na turneji, više niko neće odvraćati pažnju od pjesama".

toni cetinski

Toni će večeras održati koncert u tvrđavi Revelin u Dubrovniku. On je istakao da muzička scena Ex-JY i nije baš najidealnija. "Krvna slika na glazbenoj sceni nije baš najidealnija, da svi uživaju u tome, ali je nama stvarno dobro. Ovo što mi radimo funkcionira i trudim se raditi ono što najbolje mogu".

Cetinski će koncert održati 18. aprila u Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić”, a prvo druženje sa publikom počeće u 20 sati. Pored našeg grada, na listi su se našli Sarajevo (15. maj), Tuzla (17. maj) i Banjaluka (1. jun).

Osim starijih hitova, Toni će premijerno otpjevati i nove pjesme sa aktuelnog albuma koje publika još nije imala prilike čuti uživo.