Reprezentacija Srbije večeras je poražena na Maksimiru u od selekcije Hrvatske rezultatom 2:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Orlovi nisu uspjeli u Zagrebu, a utakmica, kao i svaka druga, nosi tri boda. Ipak, o večerašnjem meču pričao je cijeli svijet.

hrvatska srbija 2-0

Siniša Mihajlović je već u 9. minutu izvršio prvu izmjenu, iz igre je izašao povrijeđeni Šćepović, a na teren ušao Đorđević. Nije Srbija večeras pokazala nimalo dobre igre. Poslije faula Modrića u napadu, Kolarov je izveo slobodan udarac sa pozicije lijevog beka, ali je očajno šutnuo loptu koja je jedva stigla do leđa ostalih saigrača iz tabora "orlova". Iskoristili su taj poklon hrvatski reprezentativci, Rakitić je proigrao Mandžukića, koji je postigao gol.

Nije se dugo čekalo za drugi gol Hrvata.  Poslije centaršuta Srne iz slobodnog udarca sa desne strane, lopta je odskočila po liniji peterca, Ivica Olić je išao ka njoj, sa Banetom Ivanovićem "na leđima", a kako Brkić nije reagovao - hrvatski reprezentativac ju je samo unio tijelom u nebranjenu mrežu - 2:0!

U drugom poluvremenu srpski reprezentativci su igrali kvalitetnije i agresivnije ka golu domaćina, ali im ta energija večeras nije bila dovoljna. Đuričićev šut je izblokiran u 68. minutu, a desetak minuta kasnije ponovo je šutirao Đuričić, odbranio je Pletikosa.

HRVATSKA-SRBIJA 2:0