Zahvaljujući nekim neočekivanim rezultatima u finišu Prve lige BiH u košarci košarkaški klub "Leotar" je došao u situaciju da u poslednjem kolu Lige 12. mora pobijediti HKK"Posušje" kako bi definitivno obezbijedio opstanak u društvu najboljih klubova BiH i naredne takmičarske sezone.
kk leotar poziv
"Naši mladi košarkaši igraju u subotu 23.03.2013.godine u 19,00 časova u SD Miloš Mrdić možda najvažniju utakmicu sezone.Kada je klub u sred sezone napustio trener,neki iskusniji igrači,a klub ostao bez finansijskih sredstava, mnogi u našem gradu su pomislili da  KK"SL Takovo Leotar" nema šansu da zadrži prvoligaški status", poručuju iz KK Leotar.
Klub je zbio redove i pružio šansu mladim igračima poniklim u svom omladinskom pogonu i uz par iskusnijih igrača počeo da niže pobjede.Mladi igrači su pokazali da imaju neophodan kvalitet za igranje u Prvoj lige BiH i dovoljno zrelosti da na svojim leđima iznesu teret borbe za sredinu prvoligaške tabele.Pokazali su da su pravi ambasadori sporta i grada Trebinja i da zaslužuju veću pažnju svih strukura u Trebinju.
Ovim putem želimo da pozovemo sve ljubitelje košarke u Trebinju da u subotu u 19,00 časova ispune dvoranu do posljednjeg mjesta jer ovome mladom timu  podrška sa tribina će biti motiv više da pruže još jednu kvalitetnu košarkašku predstavu,a igrači obećavaju da će svojom mladošću i borbenošću na parketu opravdati očekivanja svih ljubitelja košarke u Trebinju.