Predstava „One su htjele nešto sasvim drugo“ večeras je premijerno izvedena u velikoj sali J.U. „Dom mladih“ Trebinje. Rađenu po tekstu Milene Depolo, a u režiji Željka Miloševića izveli su mladi članovi Kulturne scene „Male Stvari“.

Predstava One su htjele nesto sasvim drugo

U predstavi  su otvoreno progovorili na „škakljivu“ temu maloljetničkog nasilja. Kritički govoriti, osvrćući se i ne štedeći ni jedan segment društva koji posredno ili neposredno brine, ili bi trebao da brine, o maloljetničkoj populaciji, tj. o populaciji kojoj se u nasljedstvo ostavljaju svoja djela i institucije, kao i navike, i mjerimo vrijednosti onakvih kakvim ih stvaramo i kakve im primjere dajemo. Večerašnja predstava predstavlja svojevrstan poziv i apel prema mladim ljudima, ali i prema svim drugim subjektima društva, na bolju i kvalitetniju brigu o mladima, ali u svakom slučaju i povod roditeljima i nastavnicima, koji su gledali predstavu da pokrenu otvoreniji dijalog sa mladim ljudima o sveprisutnijem problemu maloljetničkog nasilja.

Protagonisti novog ostvarenja KS „Male Stvari“ Trebinje su: Milica Glogovac, Jelena Vukosav, Ana Rudakijević, Tijana Đerić, Ana Drašković, Miloš Lučić, Milica Milošević, Maja Tarailo, Anja Bukvić, Vlado Pjaca, Andrej Gugolj, Vedrana Ratković, Sanja Klimović, Anja Milošević, Andrea Popović, Kristina Klimović i Katarina Ćorović.