U organizaciji Džudo kluba „Leotar“ danas je u Trebinju održan deseti međunarodni turnir i Treći Memorijalni turnir u džudou „Miloš Mrdić“ koji se održava u znak sjećanja na tragično preminulog uspješnog trebinjskog džudistu.

memorijalni turnir milos mrdic trebinje 2013

I ove godine, pod svodovima sportske dvorane koja nosi Miloševo ime, okupilo se više od 500 takmičara iz pedesetak klubova iz RS, Federacije BiH, Crne gore, Srbije i Hrvatske  a ove godine i ekipe iz Rumunije i Ukrajine čime je nastavljena tradicija masovnosti, ali i kvalitetnog džudoa koji se danas mogao vidjeti.

Turnir je svečano proglasio otvorenim gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurviča a nakon toga počele su borbe, najprije u konkurenciji poltaraca i mlađih pionira, kasnije su svoje znanje pokazali i stariji pioniri, kadeti i juniori i još jednom potvrdili da se za budućnost ovog trofejnog sporta ne treba brinuti.

Najviše uspjeha u generalnom plasmanu pripalo je ekipi nikšićkog „Akademika“ a „Leotaru“ je pripalo drugo mjesto. Trebinjski džudisti osvojili su prvo mjesto u uzrastu poletaraca, a drugo mjesto zauzeli su u uzrastu mlađih pionira, starijih pionira i juniora.

Najsjajnija odličja u trebinjskoj ekipi osvojili su Dušan Runjevac, Božo Mišković i Magdalena Zarić, mlađi pioniri Matalija Miljanić, Božidar Vučurević i Srđan Spaić, stariji pionir Nikolija Brborić, kadet Vuk Vidačić i juniori Anja Ramić, Ivana Rikalo i Vidak Aleksić.

Rukovodstvo Džudo kluba „Leotar“ danas je uručilo prigodne plakete sa likom Miloša Mrdića predstavnicima rumunske i ukrajinske ekipe, predstavnicima Džudo kluba „Dubrovnik“, „Famosa“ iz Istočnog Sarajeva, „Akademika“, mostarske „Borse“...U znak sjećanja na ovaj turnir ali i na lik i uspješnu karijeru prerano preminulog trebinjskog džudiste. Predstavnici ekipa učesnica i ove godine su tradicionalno, posjetili vječnu kuću „Miloša Mrdića“ i položili cvijeće.

Možda najslikovitije ovaj turnir opisuju riječi gošće iz Rumunije, Elene Stelee koja je bila vođa ekipe. „Iako smo dosta putovali do Trebinja, kada smo stigli u ovaj lijepi grad i doživjeli ovako lijep turnir i izuzetno gostoprimstvo, zaboravili smo na sve. Ne mogu da obećam da ćemo doći i naredne godine, ali ako bude ijedan promil mogućnosti, vjerujte da ćemo doći“, kaže Elena.

Turnir sjećanja ali i turnir novih zvijezda, susret budućih šampiona.

Ratomir Mijanović