Fudbaleri Barselone večeras su sa 4:0 pobijedili Milan, i tako obezbjedili prolaz u čevrtfinale Lige šampiona. Barsa je odličnom igrom Mesija, koji je dao dva gola u 5 i 39. minutu, i golovima Vilje u 55 i Albe u sudijskoj nadoknadi, počistila italijane sa terena, koji su u prvoj utakmici na San Siru pobijedili Barselonu sa 2:0.

FOTO. AP FOTO. AP

Barselona je do gola stigla već poslije pet minuta igre, a strijelac je bio Lionel Mesi. Mogao je Milan vrlo brzo do poravnanja, ali se El Šaravi nije dobro snašao u izglednoj poziciji. Na naredni gol čekalo se do 39. minuta, kada je ponovo Mesi bio strijelac i tada je sve bilo na početku. U drugom poluvremenu je David Vilja u 55. minutu postigao treći gol za domaćina, a potvrdu četvrtfinala ovjerio je Đordi Alba, koji je mrežu gostiju zatresao u drugom minutu nadoknade vremena i postavio konačnih 4:0.

Veoma zanimljiva i krajnje neizvjesna utakmica viđena je i u Gelzenkirhenu, gdje su  fudbaleri Šalkea poraženi od Galatasaraja 2:3. Šalkeu je na svojoj "Feltins areni" trebalo 17 minuta da povede protiv Galatasaraja, kada se u strijelce upisao Roman Nojštader. Osam minuta prije poluvremena, Hamit Altintop je postigao gol za goste i vratio dvomeč na početak, da bi samo pet minuta kasnije Jilmaz donio preokret i vođstvo gostima od 2:1.

Galatasaraj gol

NJemačka upornost se isplatila u 63. minutu, kada je Bastos izjednačio na 2:2 i dao nadu klubu iz Gelzenkirhena da može da se plasira među osam najboljih. Ipak, Bulut je u petom minutu nadoknade vremena postigao još jedan gol za goste i riješio sve dileme oko prolaska u četvrtfinale. Izvor: Smedia.rs/TrebinjeLive/AP