Danas su treneri iz omladinske škole FK "Leotar" posjetili Miloša Aćimovića u kliničkom centru u Foči. Prema riječima Damjana Ratkovića, Miloševog trenera u kadetskoj selekciji naš fudbaler se osjeća dobro i zdravstveno stanje mu se svaki danom popravlja.

milos acimovic

- Razgovarali smo sa njim i nakon onako teškog udesa i povreda mogu da kažem da izgleda dosta dobro. Trebalo bi za koji dan da izađe na odjeljenje. Svjestan je svega što se desilo, sjeća se svih detalja, ali o tome smo najmanje razgovarali. Prenjeli smo mu pozdrave njegovih drugova iz kluba i riječi podrške koje su mu upućivane sa svih strana. Iako ima samo 15 godina sve ovo preživljava kao neko mnogo stariji i sigurno je pravi heroj. Rekli smo mu da će od nas imati svu podršku i pomoć da se vrati fudbalu i da izađe na pravi put. Sada sam vidio koliko jak karakter ima i koliko jaku volju da se vrati što prije.

Da podsjetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći u opštini Kalinovik, na magistralnom putu Foča - Sarajevo, Aćimović je dožiovio teške tjelesne povrede, dok je njegov otac Spasoje (49) preminuo na mjestu nesreće.m  Jedan od najtalentovanijih izdanaka Leotarove škole poslijednjih godina zaputio se sa ocem na okupljanje kadetske reprezentacije BiH u hotelu Park u Vogošći. Nesreća se dogodila u mjestu Sijeračke stijene. Njihov automobil je, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, sletio u kanjon rijeke Bistrice, potvrđeno je iz CJB Istočno Sarajevo. Milošev otac je poginuo, dok je 16-godišnji fudbaler ispao iz automobila prije nego što je automobil sletio u provaliju.

Prvi koji su posjetili Aćimovića u bolnici bili su predstavnici NFSBiH na čelu sa seletrokom kadetske reprezentacije Sakibom Malkočevićem.

"Kada smo ušli u sobu, malo je podigao glavu i mahnuo nam rukom. Vjerovatno će ga i danas zadržati na intenzivnoj njezi zbog praćenja stanja. Radi se o jednom vrlo dobrom dečku, kapitenu naše reprezentacije, to vam sve govori", rekao je selektor Malkočević

Aćimovića su posjetili i Dino Begić predsjednik NFSBiH, Murat Jaha koordinator reprezentativnih selekcija i Jasmin Baković generalni sekretar Saveza, te predstavnici gradske uprave Trebinja Pero Jelačić i Dejan Tarana, a podršku preko Tvitera Aćimoviću je pružio i Edin Džeko, fudbaler Mančester Sitija. FK Leotar