Narodna skupština Republike Srpske izabrala je novu Vladu na čelu sa dosadašnjim ministrom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željkom Cvijanović kao premijerom. Skupština je izabrala Cvijanovićevu sa 50 glasova za, 23 glasa protiv i dva uzdržana.

izabrana nova vlada rs

Skupština je izabrala Radislava Jovičića za ministra unutrašnjih poslova koji će na tom mjestu zamijeniti Stanislava Čađu, te Igora Vidovića za ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju. Novi ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Stevo Mirjanić, koji je naslijedio Miroslava Milovanovića.

Na čelu Ministarstva trgovine i turizma je Maida Ibrišagić-Hrstić umjesto Bakira Ajanovića, Ministarstva prosvjete i kulture Goran Mutabdžija umjesto Antona Kasipovića, a za novog ministra zdravlja i socijalne zaštite izabran je Slobodan Stanić, umjesto Ranka Škrbića.

Novi stari ministar finansija je Zoran Tegeltija, industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević, nauke i tehnologije Jasmin Komić, porodice, omladine i sporta Nada Tešanović, za izbjeglice i raseljena lica Davor Čordaš, za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović, pravde Gorana Zlatković, uprave i loklane samouprave Lejla Rešić i rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić.

Skupština je izglasala članove Vlade sa 50 glasova za, 22 protiv i tri uzdržana.

Članovi Vlade položili su svečanu zakletvu. SRNA