U nedelju 10.03.2013, drugog dana Zimskog prvenstva Republike Srpske u plivanju za 2013 gdinu, u trećem, ujednom zadnjem, dijelu prvenstva, plivači Leotara su osvojili 10 medalja i sa 30 medalja iz prva dva dijela na ovom republičkom prvenstvu osvojili su ukupno 40 medalja od čega 8 zlatnih, 18 srebrnih i 14 bronzanih.

plivacima leotara u banjaluci 40 medalja

U trećem dijelu iz PK Leotar medalje su osvojili:

Nemanja Mirdinja – bronzanu na 100m mješovito u omladinskoj kategoriji.

Ana Čučković – u disciplini 50 metara leđno zlato u omladinskoj i srebro u apsolutnoj kategoriji, na 100 metara mješovito srebro u omladiskoj kategoriji.

Nikolina Mirdinja – u disciplini 50 metara leđno bronzanu medalju u omladinskoj kategoriji.

Anđela Čučković – u disciplini 50 metara leđno zlato u kadetskoj i bronzu u apsolutnoj kategoriji dok je srebrenu medalju osvojila na 100 metara mješovito u kadetskoj kategoriji

Ana Popović – srebrenu medalju u disciplini 100 metara slobodno i bronzanu na 100 metara mješovito u pionirskoj kategoriji.

"S obzirom da naši plivači većim dijelom godine, 8 mjeseci, imaju minimalne uslove za trening a njihovi konkurenti  svjetske uslove za treniranje jer u tom periodu od 8 mjeseci treniraju  u jednom od najboljih zimskih Olimpiskih bazena u okruženju, dok se mi snalazimo za treninge u Igalu i Dubrovniku mogu da kažem da sam prezadovoljan rezultatima naših plivača". – ističe trener Leotara, Veljko Piljević