RATOMIR MIJANOVIĆ - Članica Džudo kluba „Leotar“ Aleksandra Samardžić osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete u džudou koji je juče održan u Zagrebu.

aleksandra samardzic

Ona je ostvarila šest ubjedljivih pobjeda i pretrpila jedan poraz. U predtakmičenju iponom je savladala svoje protivnice Kabatu iz Poljske i Stuve reprezentativku Belgije a poražena je u, do kraja neizvjesnoj borbi za ulazak u polufinale od, kasnije se ispostavilo osvajača zlatne medalje Mađarice Gerščak. U repasažu Samardžička je ubjedljivo pobijedila prvakinju Hrvatske Rajčić, Poleres reprezentativku Italije i Poljakinju Isenko.

Ovim je Samardžićka nastavila sa serijom odličnih rezultata. Ona je prije sedam dana nagrađena statuom „Miloš Mrdić“ koju dodjeljuje Džudo savez BiH kao najboljoj mladoj džudistkinji BiH. O kakvom je takmičaru riječ svjedoči podatak da je 2012. godinu krunisala nizom medalja sa jakih sportskih smotri u svim starosnim kategorijama. Najznačaniju medalju osvojila je na Evropskom prvenstvu za kadete u Baru, gdje se oktila srebrom. Na Omladinskom balkanskom prvenstvu u rumunskoj Drobeti osvojila je zlato za kadetkinje i zlato za juniorke. Uspjeh nije izostao ni na Balkanskom prvenstvu za seniorke u Trebinju, gdje je u jakoj konkurenciji bila bronzana. Nastup na Evropskom kadetskom kupu (Bjelsko Biala) završila je kao prvoplasirana, dok se na Evropskom kupu za kadetkinje u Teplicama okitila srebrnim odličjem. Najbolja mlada džudistkinja BiH primat drži i na domaćoj sceni i vlasnica je titule prvakinje Bosne i Hercegovine za juniore i kadete, a u seniorskoj kategoriji pripada joj titula prvakinje koju je osvojila prije sedam dana u Trebinju.

Sportista na ponos cijele Hercegovine.