(DEPO/BLIN/em) - Četrdesetdevetogodišnji Spasoje Aćimović je poginuo, dok je njegov sin M.A. teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u opštini Kalinovik, na magistralnom putu Foča - Sarajevo saobracajna nesreca

Portparol u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je Srni da se nesreća dogodila oko ponoći u mjestu Sijeračke stijene, kada je Aćimović izgubio kontrolu nad vozilom, koje je sletjelo u kanjon Bistice.

Aćimovićev sin, koji je teško povrijeđen, prevezen je u bolnicu u Foči.

Srna nezvanično saznaje da je teško povrijeđen Miloš Aćimović, kapiten fudbalske kadetske reprezentacije BiH.

Otac je, kako prenosi Doznajemo.com, Miloša Aćimovića vozio na okupljanje reprezentacije u hotel “Park” u Sarajevu, koje je zakazano za 12 sati. Sat prije toga, nakon što su prošli Foču, pod još nerazjašnjenim okolnostima, dogodila se nesreća. Navodno je vozač na klizavoj cesti izgubio nadzor nad upravljačem i automobil je sletio u rijeku Bistricu. Na mjestu nesreće poginuo je Milošev otac, dok je 16-godišnji fudbaler izvađen iz automobila i prevezen u fočansku boilnicu.

Mladi igrač je navodno u svjesnom stanju, ali su mu povrede jako teške i život mu je ugrožen.

- Sve nas je ovo jako pogodilo. Ovo je velika tragedija za porodicu Aćimović, a mi se nadamo da će Miloš prebroditi trenutnu krizu, izboriti se za život i nastaviti da igra fudbal – rekao je selektor U-17 reprezentacije BiH Sakib Malkočević.

Selektor je dodao da Miloš Aćimović još ne zna da mu je otac poginuo.

Kadetska reprezentacija BiH okupila se u Sarajevu pred turnir u Umagu, na kome će učestvovati još i Makedonija, Crna Gora i Hrvatska.