U hali nakadašnje fabrike „Bilećanka“ u Bileći počela je obuka radnika za rad u pogonima tekstilne industrije u četiri opštine Hercegovine, koju ove godine pokreću javno preduzeće „Nikola Tesla“ u partnerstvu sa njemačkim tekstilnim firmama.pocela obuka radnikaPrva grupa budućih radnika biće obučena za poslovođe, najprije za pogon u Bileći koji treba da počne prvi sa radom, i to početkom maja.

Milun Pavlović, tehnolog zadužen za obuku i organizaciju rada, rekao je da je obuka za poslovođe počela na starim mašinama, jer nova proizvodna tehnologija u "Bilećanku" stiže za petnaestak dana.

Pavlović je istakao da će nakon obuke za pogon u Bileći početi obuka tekstilaca za druge najavljene pogone u regiji.

Najavljeno je da će prvi pogon u Bileći početi sa radom 7. maja sa 300 do 400 radnika koji će na savremenim mašinama mjesečno proizvoditi oko 40.000 odjevnih ženskih predmeta.

Pogon u LJubinju trebalo bi da počne proizvodnju početkom jula, a u Trebinju početkom septembra, po završetku građevinskih radova na staroj zgradi "Novoteksa".

U trebinjskom pogonu sa halama na četiri sprata, prema najavama, radiće od 600 do 800 radnika, a biće šivene muške i ženske pantalone. SRNA