Dom zdravlja Trebinje duguje za poreze i doprinose od 700.000 do 800.000 KM, ali su plate zaposlenima redovne, rekao je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Dragan Sorajić.

dr dragan sorajic

On ističe da se dugovanja gomilaju posljednjih nekoliko godina, te da će biti prihvaćen prijedlog Vlade Republike Srpske o reprogramu dugova na godinu dana i riješeni ostali problemi uz pomoć Fonda i Grada kao osnivača.

Sorajić je demantovao tvrdnje predstavnika sindikata Doma zdravlja da zaposleni ne mogu da ovjere knjižice ni da se liječe.

Kao neke od problema u Domu zdravlja Sorajić je naveo zastarjelost medicinske opreme, kao i dva sanitetska i druga vozila koja su stara oko tridesetak godina.

"Nastojaćemo da uz pomoć sponzora ili na drugi način nabavimo bar ulatrazvuk koji nam je neophodan", kaže Sorajić i dodaje da je stanje u ovoj ustanovi dobro, prvenstveno jer su pacijenti zadovoljni i nije primljena ni jedna žalba.

Sorajić kaže da se uspješno provodi projekat porodične medicine i da će do kraja godine zaživjeti i kućno liječenje, koje će biti racionalnije i jeftinije.

On napominje da ima viška zaposlenih, ali i deficitarnih struka, kao što su epidemiolog, specijalista urgentne medicine, stomatolog paradentologije i protetike. SRNA