Građevinski inženjer bi po pravilu trebao znati tačno odrediti kako će i kolikih će dimenzija biti svaki građevinski objekat, ali ovi današnji inženjeri po svim dosadašnjim iskustvima ne znaju ni kružni tok projektovati kako treba. Naime, radnici preduzeća "Kozara putevi" Banjaluka "srušili" su na istočnoj obilaznici oko Trebinja tek napravljeni kružni tok, jer je bio uzak.

kruzni tok u trebinju

Dugo očekivana istočna obilaznica radi se usporenim tempom, pa se mnogobrojni građani boje da se kružni tok i neasfaltirani dio nikada neće ni uraditi, a već sada kako kažu pojedini vozači, ne znaju hoće li desno, lijevo ili pravo. Da stvar bude još gora, jutros je našeg novinara na gradilištu verbalno napala Mirjana Resen, inače šef gradilišta, govoreći mu da nema pravo da fotografiše (tabla sa zabranom ne postoji, tj. nije do trenutka fotografisanja bila postavljena) i da mu ona neće davati nikakve izjave, a uz to je i nekontrolisano vikala. Resenova je bila i vidno nervozna, pa smo došli do zaključka da pomenuta gospođa nije baš zadovoljna time što se u javnosti sve više piše o propustima na izgradnji obilaznice.

Mirjana Resen Mirjana Resen

Radnici ovog preduzeća su napustili Trebinje u decembru 2012. godine, tvrdeći da po nevremenu ne mogu raditi. E pa sada neka nam odgovori gospođa Resen da li u nevrijeme spada i temperatura od plus 10 stepeni Celzijusa, ili možda oni nisu navikli raditi po normalnim vremenskim uslovima. Oni su u decembru, pored napuštanja gradilišta koje je trebalo da se završi u roku od 180 dana, ostavili građanima Trebinja i mnogobrojnim turistima na milost i nemilost raskopan dio magistralnog puta, i tako ugrozili bezbjednost svih učesnika u saobraćaju. Gospođu Resen podsjećamo da nam je baš ona sa osmijehom na licu samo par dana prije odlaska radnika iz Trebinja rekla da radovi teku planiranom dinamikom, i da bi kako je tada rekla, trebali biti završeni do marta, te da će gradilište napustiti tek krajem decembra, a ne samim početkom kako se to na kraju ispostavilo.

gradi-rusi

Pozivamo JP "Putevi RS", koje finansira ovaj projekat, da ne dozvoli ovako bahato ponašanje pojedinih radnika i da novinarima daju sve potrebne informacije, pa i te ko će odgovarati za stvaranje nepotrebnih troškova, ili možda mi imamo novca na bacanje.

Napominjemo da je i prethodni kružni tok isto tako izgrađen, pa nakon nekoliko dana, kao i ovaj sada, srušen. Šef gradilišta bi trebao da vodi radove i da govori radnicima šta će da rade, a ne da se umjesto toga prema novinarima ponaša kao da su mu neprijatelji. Želimo još jednom skrenuti pažnju svim  strukturama koje se bave izgradnjom istočne obilaznice, da je gospođa Resen u svom današnjem istupanju i ne davanju informacija, poslala lošu poruku ne samo novinarima u Trebinju, koji žele na civilizovan i kulturan način doći do informacija, već i cijeloj javnosti RS.

Iz svojih izvora smo saznali da se za sada ne zna kako će izgledati kružni tok, kojih će dimenzija biti i tome sl. Postavlja se logičko pitanje da li inženjeri projektuju puteve, tunele, zgrade, ili su oni  zaduženi za "jurcanje", vikanje, galamu, kolutanje, zavrtanje i ostale agresivne istupe.

Na sve ovo prethodno navedeno imamo i poruku - "Nije srpski ćutati"!

raskopani put