Akcija “Stop prodaji planinarskog doma i izletišta na Ublima“ je završena. U toku akcije provedena je i peticija za zaustavljanje prodaje planinarskog doma i dodjelu istog PD „Vučji zub“ na korištenje, a u interesu svih građana Trebinja.

peticiju potpisalo 3645 gradjana

Peticiju je potpisalo 3645 građana i provedena je u skladu sa predviđenim zakonskim propisima, na fer i korektan način, bez i najmanje nepravilnosti, sa samo 3 plakata i dovoljnim brojem propratnog info materijala za građane koji su je potpisivali. PD „Vučji zub“ ovim putem se najiskrenije zahvaljuje svima koji su prepoznali zdravu ideju u ovoj građanskoj akciji i poručuje da će im, kao i do sada, biti na usluzi.

Sa druge strane, društvo izražava žaljenje zbog pokretanja peticije koja je proizašla iz dugogodišnjeg nerazumjevanja od strane opštinske administracije i još jednom podsjeća da pomenuti objekat uporno traži na korišćenje pet godina. Pri tome se najoštrije ograđujemo od bilo kakvih političkih, medijskih i sličnih manipulacija, kako radom društva, tako i provedenom peticijom, na šta smo pri svakom pokušaju reagovali. O pravičnim, iskrenim namjerama i ugledu PD „Vučji zub“ govori činjenica da je 3645 građana dobrovoljno dalo svoj potpis u sedmici vremenskih neprilika i obilnih padavina, što je značajno uticalo na frekvenciju građana glavnim gradskim trgom.

Nadamo se da će nakon ove akcije gradska uprava prihvatiti PD „Vučji zub“ kao ozbiljnog partnera u koga građani Trebinja očigledno vjeruju, te nam u skladu sa zajedničim dogovorom povjeriti navedeni objekat na obnovu i korišćenje. Društvo je i kroz ovu građansku akciju pokazalo ozbiljnost, te je za potrebe akcije izrađen idejni projekat i konkuretan kratki film.

Dakle, društvo ima resurse i znanje da objekat stavi u funkciju i kontinuirano radi na obezbjeđenju obnove i uređenja. Podjećamo, planinarski dom trebaju čuvati planinari i Trebinjci koji će zajedno raditi na usluzi svima koji žele da uživaju u prirodnim bogatstvima planine Orjen.