Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske objavilo je javni poziv za dodjelu koncesije za izgradnju i korišćenje Zoo parka u Trebinju.

zoo vrt u trebinju

Kako stoji u javnom pozivu, predmet koncesije je izgradnja i korišćenje "Zoo Parka" u Trebinju na parceli označenoj kao pašnjak 6 klase ukupne površine 158100 m2. Koncesija se dodjeljuje na period do 30 godina, rok za dostavu ponuda je do 30. marta 2013. godine, a u predviđeni rok koncesije uključiće se vrijeme potrebno za obavljanje pripremnih radnji i završetak investicije.

Prema javnom pozivu koncesiona naknada utvrđuje se kao jednokratna naknada za izgradnju i korišćenje "Zoo Parka" u Trebinju u iznosu od 3.000,00 KM i kao koncesiona naknada za korišćenje koncesionog područja u iznosu od 2,5 % od godišnjeg bruto prihoda.

Za odabir ekonomski najpovoljnije ponude postavljeni su slijedeći

kriterijumi:

- vrijednost investicionih ulaganja u koncesiono područje – učešće 60%,

- rok za realizaciju projekta izgradnje i korištenja "Zoo Parka" u Trebinju – 20 %,

- ekonomsko-finansijska opravdanost ponude – učešće 10%,

Odabrani koncesionar će biti obavezan da ukoliko već nema, osnuje koncesiono privredno društvo u roku od 60 dana od dana zaključivanja ugovora, riješi imovinsko-pravne odnose na nekretninama predviđenim za obavljanje djelatnosti, obezbijedi sredstva i neophodne uslove za zaštitu životne sredine i da, kod izvođenja pripremnih radova, izgradnje objekata, kao i obavljanju djelatnosti, prioritetno angažuje domaće izvođače radova i koristi domaću opremu i usluge. Vlada RS