"Ono što smo željeli da postignemo s novinama koje smo prezentovali u razgovoru sa novinarima juče jeste samo želja da uspostavimo "rad" u službi za odnose s javnošću pri kabinetu gradonačelnika i ništa više", poručuju iz Službe za odnose s javnošću Grada Trebinja i napominju da sve ostaje isto, samo što će se ubuduće komunikacija sa gradonačelnikom i administracijom realizovati preko Mirne Kapor.

sedma sila i gradonačelnik

"U kontekstu insistiranja na delegiranim pitanjima i svemu onome što vas interesuje, želja nam je bila da na taj način ostavimo prostor odgovornima da vam na data pitanja ponude što kvalitetnije odgovore za sve ono što vas interesuje" objašnjavaju iz administracije i zaključuju da su i dalje otvoreni za sva pitanja medija bez bilo kakve cenzure, kako su, kako kažu iz administracije, pojedinci okvalifikovali. Ovaj segment rada  administracije podićemo na jedan viši nivo, a bićemo i sistematičniji u pristupu, poručuju iz administracije.

Napominjemo da je Mirna Kapor, službenik u gradskoj Pres-službi, juče istakla da niko osim gradonačelnika ubuduće nema pravo odgovarati na novinarska pitanja.

Uskoro "recepti" za asfalt, beton, pločnike...

Iako su novinarima nova pravila prenesena juče, oni nisu imali mogućnost da se o svemu dogovore sa gradonačelnikom. Ostaje nejasno zbog čega će gradonačelnik odgovarati na pitanja oko sadnje cvijeća, čišćenja ulica, promjene sijalica javne rasvjete i tome slično, kada su za to do sada bili zaduženi načelnici odjeljenja, koji su za svoj posao dobro plaćeni. Tako ćemo ubuduće na pitanje o sadnji cvijeća, čekati 15 dana. Logičko razmišljanje dovodi nas na dilemu da li ćemo priču o sadnji cvijeća objaviti u vrijeme kada se cvijeće već okopalo, a građani bi mogli steći utisak da smo "ćoravi pored zdravih očiju" ili da ne prepoznajemo izgled cvijeća, asfalta i betona. Nejasno je i to zbog čega će  se sastajati "tim stručnjaka" kako bi odgovorili na ove "banalnosti", ili će se možda prilikom asfaltiranja neke ulice u gradu, mediji upoznati i sa sastavom te supstance, pa ćemo ubuduće objavljivati i "recept" za pravljenje asfalta, betona, vijeka trajanja sijalica, ali i zasađeno procvjetalo cvijeće.

PS. Naš gradonačelnik odnos sa sedmom silom treba da kreira na način na koji dobar baštovan zalijeva cvijeće, a u slučaju sedme sile ukoliko se najljepši cvijet ne pazi i ne mazi, pretvara se u najbodljikaviji kaktus, od čije bodlje se veoma bolno može ubosti. Nadamo se da je ovo trenutna slabost gradonačelnika, i da će shvatiti da je kvalitetan odnos sa medijima veoma bitan za sveopšti napredak našeg grada.