NEZAVISNE/VESNA DUKA - Odgovore na sva pitanja koja interesuju medije novinari ubuduće moraju tražiti isključivo od gradonačelnika Slavka Vučurevića, a on će na njih odgovoriti u zakonskom roku od 15 dana. Ovo je danas u gradskoj Pres-službi u Trebinju preneseno novinarima koji nisu imali mogućnost da se o svemu dogovore sa gradonačelnikom.

vucurevic i cvijece

Mirna Kapor, službenik u gradskoj Pres-službi, kaže da niko osim gradonačelnika ubuduće nema pravo odgovarati na novinarska pitanja, čak ni kada su u pitanju "banalnosti" poput sadnje cvijeća ili čišćenja ulica.

Kaporova kaže da gradonačelnik planira povremeno organizovanje konferencija za novinare, na kojima će odgovarati samo na ona pitanja koja se tiču zadate teme te da sva pitanja moraju biti dostavljena na početku konferencije, odnosno, da ni u okviru postavljene teme novinar ne smije postavljati nenajavljena pitanja na koja neće dobiti odgovor.

Novinarima je preneseno da bi najidealnije bilo da čak i na ona pitanja koja su pojedini mediji posebno zainteresovani gradonačelnik da odgovor na pres-konferencijama, što Kaporova komentariše kao dobru stvar novinarstva i pita se zašto bi samo jedan novinar imao odgovor kada to mogu saznati svi.