Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje su, juče, 13.02.2013.godine, Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavili Izvještaj protiv G.M. i M.S., obojica iz Trebinja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD Osiguranička prevara.

osiguranicka prevara u trebinju

Postoje osnovi sumnje da se saobraćajna nezgoda, koja je prijavljena 02.04.2012.godine, u 22,10 časova, na regionalnom putu, u mjestu Gornje Čičevo,  a u kojoj su učestvovala vozila „Golf 5“, kojim je upravljao osumnjičeni G.M i vozilo kombi „Transporeter“, kojim je upravljao osumnjičeni M.S., nije dogodila prema okolnostima kako su opisali osumnjičeni.

Izvršenim uviđajem i saobraćajno tehničkim vještačenjem utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da su se osumnjičeni, u namjeri naplate osigurane sume,  dogovorili da isceniraju saaobraćajnu nezgodu i prilikom vršenja uviđaja naveli su oštećenja koja nisu nastala u toj nezgodi.

Ovo je drugi Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Osiguranička prevara u 2013.godini.

Tokom 2012.godine, dokumentovnao je 10 Izvještaja kojima je obuhvaćeno 20 lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo s ciljem naplate osigurane sume od osiguravajućih društava.