Tokom višednevne službene posjete Ruskoj Federaciji, Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, potpisao je Ugovor o saradnji sa predstavnicima ruskog grada Orehovo-Zujevo.

potpisan ugovor izmedju trebinja i zujeva

Ugovorom je predviđeno da se u okviru saradnje između dva grada uspostave snažne privredne, društvene i kulturne veze koje će doprinijeti privrednoj stabilizaciji Trebinja.

Gradonačelnik Trebinja se tokom boravka u Rusiji također sastao i sa predsjednikom Privredne komore Ruske Federacije, sa kojim je vodio povoljne razgovore o širim mogućnostima razvojne saradnje i povezivanja Trebinja sa Rusijom, te turističkom sadržaju koje bi Trebinje ponudilo Rusiji.

U saopštenju za javnost gradonačelnik je rekao da su predstavnici Ruske Federacije povoljno prihvatili inicijative o povezivanju, privrednoj i turističkoj saradnji.

U sklopu iste posjete, gradonačelnik je vodio razgovore i sa predsjednikom Privredne komore Srbije, Milošem Bugarinom, o privrednoj saradnji Trebinja sa gradovima susjedne Republike Srbije. Grad Trebinje/M.K.