Povodom obilježavanja "Dana sigurnog interneta", učenici Tehničke škole Trebinje su predstavili neke od opasnosti u koje se mogu dovesti svi internet korisnici.

tehnicka skola trebinje

Savjet učenika ove škole je došao na ideju da obilježi ovaj dan tako što će snimiti edukativni video, par situacija u koje često internet korisnici mogu da dođu, a nisu ni svjesni koliko to može loše uticati na njihove živote, istakla je za TrebinjeLive Natalija Aleksić, predsjednik Savjeta učenika Tehničke škole Trebinje.

"Sami smo osmislili scene, napisali tekst, snimili i montirali video, da bi isti 7.2.2013. stavili na youtube, kako bi pokazali koliko je bitna sigurnost na internetu" zaključila je Aleksićeva, napominjujući da su incijativu za pokretanje obilježavanja "Dana sigurnog interneta" pokrenuli: RAK, Save the Children, One world, Emmaus, Vijeće Evrope i Microsoft BiH.

Učenici koji su radili na izradi video prezentacije su: Natalija Aleksić, Mila Lalović, Dragana Nikić, Rade Aleksić, Siniša Dropo, Nikola Gajić, Radoje Stanković i Petar Markota.