Redovna skupština FK "Leotar" održana je sinoć u velikoj sali gradske Skupštine Trebinje.

skupstina fk leotar

Članovima skupštine obratio se Pero Mišeljić, koji je iznio finasijski plan, a nakon usvajanja istog, određeni broj članova skupštine nije se složio sa predstavljenim prihodima i rashodima.

Nekadašnji direktor trebinjskog vodovoda, Dragan Sorajić, ocijenio je da se prema svima izmiruju određne obaveze a da se samo prema Vodovodu, kome je Leotar dužan preko 170. 000,00 KM, ne izmiruju.

Na sjednici su pokrenute mnoge teme i diskutovalo se o tekućoj problematici kluba, kao i dugovanjima koja nekoliko godina pritiskaju trebinjskog premijerligaša.

Predsjednik UO u ostavci Luka Petrović je istakao da dugovanja kluba po tužbama iznose oko 927.000,00 KM, a trenutna dugovanja kluba pored tužbi iznose 33.360,00 za obaveze iz 2012. godine, a odnose se na mjesec decembar i neisplaćene plate. On je napomenuo da postoje dugovanja iz ranijih godina igračima i članovima stručnog štaba, koji više nisu na platnom spisku kluba, a oni iznose 77.340,00 KM, dok  aktivni dugovi kluba  koji još uvijek pristižu iznose oko 160.000,00 KM.

luka petrovic

Podsjećamo da je Petrović krajem decembra prošle godine podnio neopozivu ostavku zbog postojećeg sukoba interesa u momentu kada je izabran za odbornika u Skupštini grada Trebinja. FK Leotar trenutno ima potpredsjednika Đorđa Vučinića, koji je istovremeno potpredsjednik FS RS, i 5 članova Upravnog odbora. Ostavku je podnio i direktor kluba Spasoje Radović, tako da su u klubu ostali još sportski direktor, stručni štab i igrači.

Prisutnim se obratio i nekadašnji predsjednik kluba, Rade Runjevac, koji je tom prilikom istakao da su ovakve  krize i prije pogađale Leotar, te da su se isto ovako sastajali i dogovarali oko finansiranja kluba. "Pomažite klubove i klub, ali nemojte u džep stavljati novce i ne bojte se nikoga, jer tako smo i mi radili".

rade runjevac

Pošto je FK Leotar ostao bez uprave, a nije formirana nova, predsjednik Skupštine Brano Dursun je prekinuo Skupštinu sa naznakom da će se nastavak održati u narednih desetak dana, do kada se od gradonačelnika očekuje adekvatan odgovor na upit o prijedlogu za izbor novog predsjednika UO i uprave FK Leotar.

skupstina fk leotar 2013