Na Samsung Euroforumu 2013, održanom u Monte Karlu, predstavljeni su najnoviji inovativni uređaji s orginalnom i revolucionarnom tehnologijom, kojom kompanija Samsung Electronics Ltd. potvrđuje da je globalni lider u oblasti inovacija digitalnih uređaja.

Kad god se spremamo da dizajniramo novi proizvod, trudimo se da evoluiramo i poboljšamo, kako našu tehnologiju, tako i životni stil potrošača“, rekao je B. K. Jun, predsjednik poslovne jedinice za potrošačke elektronske uređaje u kompaniji Samsung Electronics.

Predstavljena je Ecco Bubble mašina za pranje veša kao uređaj koji posjeduje vrhunski dizajn, naprednu tehnologiju i poboljšane funkcije kakve ranije nikad nisu viđene. Napredna tehnologija omogućava da niže temperature vode ponude veću energetsku efikasnost i bolju njegu tkanina. Mašina posjeduje digitalni inverterski motor koji, korištenjem stalne energije od magnetne utilizacije, omogućava veoma tih rad i nizak nivo buke, nisku abraziju i uštedu energije za 70 %.Samsung Eco Bubble(WF80F5E) 8

U nizu inovativnih uređaja predstavljen je i robot usisivač, model Samsung NaviBot, pomoću kojeg korisnici prvi put mogu da iskuse efikasno, pametno i temeljno čišćenje bez interakcije s korisnikom.

NaviBot CornerClean(VR10F71) 5

Kroz Samsungovu originalnu i revolucionarnu tehnologiju, NaviBot je razvio pametnu mapu kuće i može automatski da se puni, bez imalo napora i bez bilo kakovog učešća korisnika. Koristeći dualne kompjuterske čipove visokih performansi, sistem Visionary Mapping™ Plus ima naprednu ugrađenu kameru koja može da uslika 15 kadrova svog okruženja u sekundi, kreirajući mapu kuće. Njeni unapređeni senzori čine kameru veoma osjetljivom na prepreke, kablove i druge predmete, tako da korisnici ne moraju da brinu o stvarima koje će mu se naći na putu ili o tome kako će NaviBot stupiti u interakciju sa njima.

Predstavljen je i novi francuski četvorokrilni frižider s dubinom pulta, model RF24. Ovaj najmoderniji frižider iz Samsunga predstavlja odgovor na sve veću želju potrošača da se kapacitet i funkcije njihovog frižidera prilagođavaju njihovim promjenljivim životnim stilovima i da ponudi sasvim novi nivo lakoće korištenja, udobnosti i organizacije.

(DA_AW4-CD) Samsung FDR(RF24) 1

Sa novom pametnom pećnicom Samsung predstavlja novu eru kuhanja i zdrave ishrane za cijelu porodicu s novom, unikatnom tehnologijom i premium dizajnom.

(DA)_Samsung_Smart_Oven(MC32F606)_1.jpg

Samsungova pećnica posjeduje jedinstven Smart Multi senzor, tehnologiju koja „čita“ temperaturu površine namirnica svake sekunde i procjenjuje da li su ispunjene sve faze kuhanja u zavisnosti od te temperature. Ova vrhunska tehnologija omogućava da se vrijeme kuhanja prilagodi preciznije nego što je to slučaj s običnim senzorom vlage. U pametnoj pećnici, senzor vlage pruža savršenu temperaturu dok ekskluzivna IR senzorna tehnologija – korištena samo pri visokim temperaturama, pri konvekcijskom kuhanju – sprečava na jednostavan način da hrana, zaleđena ili svježa, izgori. “Nova Samsungova pametna pećnica omogućava porodicama da jedu zdravije obroke zadržavajući ukus, dok štede vrijeme i novac“, dodao je B. K. Jun.

Za potrošače s ograničenim prostorom u kuhinji a koji ipak žele rernu velikog kapaciteta Samsung je kreirao novu ugradnu rernu (NV70F7) s Twin Convection™ tehnologijom.

Ova tehnologija je idealan način da se uštedi vrijeme i energija i to tako što potrošačima pruža mogućnost da spremaju dva potpuno različita jela odjednom pri različitim temperaturama i vremenskim podešavanjima. Lako pomjerljiv pregradnik u unutrašnjosti pećnice omogućava korisnicima da prilagode prostor za kuhanje tako što će zagrijavati samo jedan dio pećnice pružajući na taj način ultimativno prilagođavanje pećnice.

Svi novi proizvodi kreirani su s ciljem zadovoljavanja potrebe potrošača, kao i da ostvare uštedu novca, vremena i energije.

O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.

Kompanija Samsung Electronics, Ltd. je globalni lider na polju potrošačkih elektronskih uređaja i glavnih komponenti koje ulaze u njihov sastav. Stalnim inovacijama i otkrivanjem, mi transformišemo svijet televizora, smart telefona, personalnih računara, štampača, kamera, kućnih aparata, medicinskih uređaja, poluprovodnika i LED rješenja. Zapošljavamo 227.000 ljudi širom 75 zemalja, s godišnjom prodajom od preko 143 milijarde američkih dolara. Naš cilj je da stvorimo nove mogućnosti za ljude, gdje god se nalazili. Za više informacija posjetite www.samsung.com