GLAS SRPSKE/Dragana Keleč - Od dolaska nove vlasti, koju čine PDP, SDS, Pokret za Trebinje, Demokratska partija i Penzionerska stranka, u Trebinju, tri direktora opštinskih javnih ustanova su smijenjena a i ostalima se drma stolica. Sa rukovodećih mjesta prije mjesec-dva otišli su direktor Javne ustanove "Naša radost" Natali Ninković, direktor Doma mladih Tihomir Delić i direktor "Vodovoda" Zoran Sorajić.

cistka kadrova u javnim ustanovama u trebinju

Bivši gradonačelnik Trebinja i član Glavnog i izvršnog odbora SNSD-a Dobroslav Ćuk kaže da ga ovakav politički revanšizam nimalo ne iznenađuje.

- I u predizbornoj kampanji vidio se njihov smjer djelovanja. Nisu birali sredstva da oblate političkog protivnika, da kažu mnoge neistine i da agresivno i neprimjereno nastupaju u svakom smislu. Ovo se odnosi i na gradonačelnika i na njegove političke saveznike koji su nastupali u okviru Koalicije "Zajedno za Trebinje". Sve te smjene mene nisu iznenadile. Direktor vrtića "Naša radost" i direktor Doma mladih podnijeli su ostavke koje su vjerovatno bile iznuđene, a direktor "Vodovoda" je bio smijenjen - rekao je Ćuk.

On ističe da gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević nastavlja politiku apsolutne kritike predsjednika RS Milorada Dodika i svih republičkih organa, što je, kako kaže, katastrofalno.

- Trebinje mora da ima odličan odnos sa republičkom vlašću, a ovakvim istupima protiv predsjednika RS i republičke vlasti kojima se Vučurević pridružio Trebinju ništa bolje neće biti. Sve što je aktuelna vlast obećavala ostalo je mrtvo slovo na papiru. Nema obećanih fabrika i zapošljavanja - navodi Ćuk.

Prema njegovim riječima, kritike koje je ovih dana Vučurević uputio ka "Elektroprivredi RS" i "Hidroelektranama na Trebišnjici" takođe su bezrazložne.

- Jedna od želja Slavka Vučurevića je da oštricu napada okrene ka "Hidroelektranama na Trebišnjici", jer je tamo rukovodstvo iz SNSD-a. Pokušava da napravi lošu atmosferu huškajući građane protiv HE na Trebišnjici i predstavljajući se kao dušebrižnik, ističući da treba zaposliti članove porodica poginulih boraca. Čini mi se da se Vučurević nije pretrgao zapošljavanjem članova ovih porodica. Svi ovi što je do sada zaposlio u opštini, počevši od sekretarice, vozača i savjetnika, ne pripadaju ugroženim kategorijama - kaže Ćuk.

Sorajić siguran - Od svih direktora opštinskih preduzeća u Trebinju najsigurniji je doktor Dragan Sorajić, direktor trebinjskog Doma zdravlja. On je, svrstavajući se uz aktuelnu vlast, sebi do daljeg obezbijedio mjesto direktora trebinjskog Doma zdravlja - kaže izvor blizak trebinjskom SNSD-u.