Prema informacijama do kojih je došla Srna, ima indicija da je vlasnik BN televizije Vlado Trišić pokušao da medijski reketira predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

bn tv trazi od dodika  2 miliona maraka

Trišić je od predsjednika Dodika nedavno, u telefonskom razgovoru, tražio da sponzoriše BN televiziju sa 2.000.000 KM za 2013. godinu, da bi Dodik, kako je Trišić navodno rekao, bio miran jer u protivnom neće biti najmirniji sa najgledanijom televizijom.

Dodik je na tu ucjenu Trišiću dao odgovor koji se našao na "Jutjubu" i nekim portalima.

Vlasnik BN televizije je, kao i drugi mediji, u akciji pomoći Vlade Republike Srpske kroz projekte, kako bi lakše podnijeli ekonomsku krizu i opstali, dobio 400.000 KM.

Prema saznanjima Srne, sličnim medijskim ucjenama bili su izloženi i neki načelnici opština, ali i ugledni privrednici i drugi koji su svoje pojavljivanje na BN televiziji u pozitivnom svjetlu morali sponzorisati.

U kabinetu predsjednika Republike Srpske Srni nisu htjeli ni da demantuju ni da potvrde ovu informaciju, ali su rekli da bezbjednosna i pravna služba predsjednika vrši analizu kako je telefonski razgovor sa predsjednikom Republike Srpske Trišić tajno snimio, a potom snimak pustio u javnost što, kako nam je rečeno, predstavlja krivično djelo. SRNA