Braća Vukašin /21/ i Vidoslav /23/ Ganjato iz Trebinja lišeni su slobode nakon što je Vidoslav ranio sugrađanina Radojicu Đedovića /30/.

pucnjava u trebinju

U Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Srni je, navodeći inicijale mladića, potvrđeno da je u naselju Police sinoć oko 23.30 časova Vidoslav, sa kojim je bio brat, nakon kraće rasprave, ispalio hitac iz automatske puške i Đedoviću nanio tjelesnu povredu noge.

Nakon pucnjave braća Gnjato su se "golfom 4" udaljili u nepoznatom pravcu, ali ih je policija nakon kraće potrage lišila slobode, a puška je pronađena u rijeci u trebinjskom naselju Gorica.

Prema nezvaničnim saznanjima, pucnjavi je prethodila, od ranije, svađa koja je u policiji dokumentovana.

U Centru kažu da će nakon kriminalističke obrade osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih sredstava, biti predat Okružnom tužilaštvu Trebinje.

Prema nezvaničnim saznanjima, sva trojica Trebinjaca su od ranije poznata policiji.

Srna nezvanično saznaje da je CJB Trebinje u posljednje tri godine protiv Vidoslava Okružnom tužilaštvu u Trebinju podnio petnaestak izvještaja za razna krivična djela, među kojima izazivanje opšte opasnosti, teška krađa, nanošenje tjelesnih povreda.

U većini presuda Vidoslav je uslovno osuđen, a u ostalim slučajevima izrečene presude su bile ispod svakog zakonskog minimuma. SRNA