Nova vlast u Trebinu mogla bi da doživi i novu propast, jer su određeni članovi koalicije "Zajedno za Trebinje" nezadovoljni  odnosom koalicionih partnera prema njima. Ovo potvrđuje i poziv Predsjedništva Pokreta za Trebinje, u kome se Demokratska partija poziva na održavanje sastanka na kome bi se zvanično i institucionalno uspostavila saradnja ove dvije političke organizacije.

nova vlast u trebinju

Predsjedništvo Pokreta za Trebinje ističe da dosadašnji rad i ispunjavanje predizbornih obećanja, koje je preuzeo aktuelni gradonačelnik Slavko Vučurević, kako prema građanima tako i prema svojim koalicionim partnerima, ništa dobro i novo ne obećavaju.

"Ovim putem vas pozivamo na održavanje sastanak na kome bi se zvanično i institucionalno uspostavila saradnja naše dvije političke organizacije. Naime, kao što vam je poznato i DP i Pokret (imamo 5 odbormika sami) su članice koalice koja ima skupštinsku većinu a koja sada nezvanično broji 18 odbornika. 

Međutim, dosadašnji rad i ispunjavanje obaveza tj. predizbornih obećanja, koje je preuzeo aktuelni gradonačelnik, kako prema građanima tako i prema nama, svojim koalicionim partnerima, ništa dobro i novo ne obećavaju.  Stoga, smo prisiljeni da tražimo nove modalitete u radu kako bi se ista ispunila a naše političke organizacije i dalje održale na političkoj sceni sa rejtingom koji mora rasti a ne opadati. Jer ovakvim načinom rada, bez dogovora, sastanaka i samovolje pojedinaca, narod će uvidjeti da smo gori od svojih prethodnika. Zato se nadamo, da ni vi a ni mi nećemo dozvoliti da nam bilo ko stane na put koji smo zacrtali. Naš moto je EVROPSKO TREBINjE, za koje se vrijedi boriti! Mi od toga puta nećemo odustati!", poručuju iz Pokreta.

Podsjećamo da poziciju u Trebinju čine odbornici PDP, SDS, DP, PzT, SP, PUP, odbornik nacionalnih manjina Milka Butulija i Dragan Sorajić.