PRESS RS/Darko Momić - Aktuelni direktor Hidroelektrana na Trebišnjici (HET) Marko Mitrović biće novi šef trebinjskog odbora SNSD-a, saznaje Press RS.

Marko Mitrovic snsd trebinje

Prema tvrdnjama izvora našeg lista, odlično upućenog u previranja u hercegovačkom SNSD-u, Mitrovićev dolazak na čelo trebinjskog SNSD-a je već završena stvar, jer on sa direktorske pozicije kontroliše veliki broj članova stranke i zahvaljujući tome će uskoro da zasedne na čelo najjačeg odbora ove stranke u Hercegovini.

Naš sagovornik objašnjava da su previranja u trebinjskom SNSD-u počela pre prošlogodišnjih lokalnih izbora, dodajući da se Marko Mitrović i njegova desna ruka i direktor za investicije u HET-u Luka Petrović nisu previše oznojili u predizbornoj kampanji.

Zamena fotelja
- Njih dvojica se nisu pretrgli od tereta, jer u kampanji gotovo da uopšte nisu ni podržavali Ćuka, a po Trebinju se uveliko govori čak i da su radili u korist novog gradonačelnika Slavka Vučurevića. U svakom slučaju, njima dvojici skočio je rejting unutar stranke posle Ćukovog poraza, a pogotovo nakon što je doskorašnji predsednik trebinjskog SNSD-a Dragan Sorajić okrenuo leđa stranci i priklonio se novim vlastima u centru Hercegovine – objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da Mitrović želi čelnu poziciju u trebinjskom SNSD-u, jer mu ta funkcija sasvim sigurno obezbeđuje prvo mesto na poslaničkoj listi na opštim izborima 2014. godine, a time praktično i poslanički mandat pošto će, po svim prilikama, do 2014. godine biti izmenjen izborni zakon i uvedene zatvorene liste.

- Mitrović je svestan da će teško dobiti treći direktorski mandat u HET-u pa želi na vreme da se obezbedi i sasvim izvesno će iz direktorske preći u poslaničku fotelju. Pored Luke Petrovića, koji slovi za prvog operativca SNSD-a u Trebinju, Mitrović ima i podršku svog šuraka i poslanika SNSD-a Ilije Tamindžije, čija reč ima popriličnu težinu u Hercegovini – objašnjava naš sagovornik.

Vuković: Izbori će biti demokratski!
Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Radovan Vuković, koji je i član komisije za sprovođenje izbora u trebinjskom odboru, kaže da su, pored njega i dvoje potpredsednika stranke Nade Tešanović i Radovana Vukovića, u komisiji još i v.d. predsednika opštinskog odbora Dragan Milićević te direktor HET-a i šef odborničkog kluba u SO Trebinje Marko Mitrović.

- Izbori će biti sprovedeni na potpuno demokratski način, a o predsedniku odbora će biti odlučivano nakon sprovođenja izbora po mesnim odborima, koji treba da predlože kandidate za prvog čoveka stranke. SNSD u Trebinju ima jak odbor i mnogo članova i uveren sam da će posle konsolidacije i izbora novog rukovodstva voditi SNSD ka pobedi na opštim izborima 2014. godine – kaže Vuković.

On, međutim, ističe da se doskorašnji načelnik Trebinja Dobroslav Ćuk još nije predao, ističući da i on želi na čelo stranke pa krivicu za svoj izborni poraz svaljuje upravo na Mitrovića, Petrovića i ljude okupljene oko njih dvojice.

- Ćuk je ogorčen i na brojne dosadašnje saradnike, jer su mu okrenuli leđa i počeli na svakom koraku da govore protiv njega. On sada želi da okupi mlađu garnituru ljudi oko sebe i da uz njihovu podršku preuzme stranku iz istih motiva iz kojih i Mitrović, jer i Ćuk merka poslaničku poziciju. Međutim, teško da će mu to poći za rukom – tvrdi naš sagovornik.

Sa druge strane, Dobroslav Ćuk kaže da bi rukovođenje opštinskim odborom najradije poverio nekome od mlađih stranačkih funkcionera, ali priznaje da mu je želja da ostane član odbora i da nastavi kontinuiran rad unutar stranke.

Izbegao odgovor
On dodaje da trebinjski odbor stranke nije raspušten, ali da se u skladu sa odlukama vrha stranke pripremaju za unutarstranačke izbore.

- Tročlana komisija, u kojoj su potpredsednici SNSD-a Nada Tešanović i Radovan Višković, kao i naš poslanik iz Bileće Radovan Vuković, ima zadatak da nam pomogne u sprovođenju unutarstranačkih izbora. Moja osnovna želja je da sve bude urađeno u skladu sa stranačkim statutom i da odbor bude konsolidovan i ojačan, a ja lično nisam zainteresovan za funkciju predsednika odbora – kaže Ćuk.

On je, međutim, izbegao direktan odgovor na naše pitanje da li će prihvatiti kandidaturu za prvog čoveka opštinskog odbora ako bude predložen za tu funkciju i kratko rekao da bi “to mesto najradije prepustio nekom od mlađih članova stranke”. Marko Mitrović juče je bio nedostupan pa nismo uspeli da dobijemo njegovo mišljenje o tvrdnjama da je najozbiljniji kandidat za novog šefa trebinjskog SNSD-a. PRESS RS