Medijski napad profesora beogradskog Fakulteta bezbednosti Darka Trifunovića na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na BN televiziji politički je naručen i plaćen, ocijenio je član tima za borbu protiv terorzima DŽevad Galijašević.

dzevad galijasevic

"Iz toga stoje određeni politički krugovi iz Zagreba, Beograda i SAD", kaže za Srnu Galijašević.

On pojašnjava da su napadi na Republiku Srpsku u ovom trenutku locirani na njeno rukovodstvo i očito je da iza Trifunovićevog medijskog nastupa stoje politički i obavještajni podsticaj da se Srpska učini nestabilnom.

"BiH je centar obavještajnog djelovanja ovdje je više javno, budući da ambasadori upravljaju procesima, zakonima, imenuju tužioce, sudije, stoje iz neefikasnosti pravosuđa i kriminala i kompromituju lidere da bi oni čvršće vladali", ocijenio je Galijašević.

Prema njegovim riječima, sada se pokušava stvoriti veliki problem u Republici Srpskoj da bi procesi oko političke trgovine Kosovom i Metohijom bili gurnuti u drugi plan.

"U ovom trenutku prodaja Kosova je na dnevnom redu, a hapšenja i borba protiv korupcije u Srbiji su dimna zavjesa da se sakrije najbitniji interes srpskog naroda", kaže Galijašević.

Galijašević kaže da je još u avgustu prošle godine na jednoj međunarodnoj konferenciji u NJemačkoj dobio informaciju o novcu koji dolazi sa zapada za destabilizaciju Republike Srpske, a odnosila se na postojanje planova i programa destabilizacije i promjene vlasti u Srpskoj.

Članovima Ekspertskog tima za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Darku Trifunoviću i Domagoju Margetiću, Galijašević zamjera što ne ukazuju na aktuelne terorističke ruta na Balkanu, već su se uključili u političke procese.

"Trifunović treba da kaže o šiptarskom terorizmu, prebacivanju  boraca na sirijska, iračka i avganistanska ratišta sa Kosova, o dženazi poginulom vojniku na sirijskom ratištu koja je nedavno održana na Kosovu, šta je u Sandžaku, raškoj oblasti", istakao je Galijašević.

On od Margetića očekuje da kaže kako se na rutama Rijeka – Ankona ili Split – Bari prevoze teroristi.

Sve je, podjseća Galijašević, počelo određenim političkim podsticajima i nastupima Margetića koji je prvi krenuo u napad na predsjednika Republike Srpske.

Galiješvić ističe da ni on, ni Trifunović ni Margetić nisu mjerodavni da se bave kadrovima koje bira narod Republike Srpske.

On je ocijenio da se mediji ne bi smjeli politički opredjeljivati i da je BN televizija neukusno prešla granicu. BN televizija, ističe Galijašević, ne krije svoje neprijateljstvo prema predsjedniku Srpske. SRNA