Centar javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje u prošloj godini je ostvario najbolje rezultate u svim oblastima svog djelovanja u posljednjih pet godina, rekao je zamjenik načelnika CJB Milivoje Vuković.

cjb trebinje konferencija za novinare

Vuković je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je 2012. bilo za oko 200 krivičnih djela manje nego u istom periodu 2008. godine.

Načelnik Sektora policije CJB Trebinje Bojan Dabić rekao je da je broj saobraćajnih nezgoda smanjen za oko 15 odsto, da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, kao i da je bilo manje napada na policijske službenike.

"Od ukupno 383 saobraćajne nezgode, koliko ih je evidentirano u prošloj godini, četiri su bile sa poginulim licima, što je za oko devet odsto manje u odnosu na pretprošlu godinu, dok je evidentirano devet napada na policijske službenike, što je manje za oko 35 odsto u odnosu na 2011. godinu“, pojasnio je Dabić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Zoran Miljanović naveo je da je prethodne godine evidentirano 469 krivičnih djela što je za oko pet odsto manje u odnosu na 2011.

Prema njegovim riječima, procenat rasvijetljenosti po nepoznatom počiniocu u prošloj godini je bio 68 odsto.

Predstavnici CJB su istakli da je u prošloj godini prijavljeno sedam krađa automobila što je za 10 manje u odnosu na pretprošlu godinu.

Iz oblasti zloupotrebe droga dokumentovano je 14 krivičnih djela, a protiv 30 lica podneseno je 13 izvještaja Okružnom tužilaštu u Trebinju.

Na konferenciji je navedeno da su u prošloj godini pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje proveli više od 100 preventivnih aktivnosti koje su bile vezane za gotovo sve oblasti njihovog posla, što je, kako su naveli, imalo velikog uticaja na smanjenje broja svih krivičnih djela na ovom području. SRNA