Jutros je na stadionu "Police" simboličnom prozivkom i treningom označen početak priprema fudbalera Leotara za proljećni dio prvenstva. Prozivku je obavio trener plavo-bijelih Vladimir Gaćinović, za koga se u Trebinju vjeruje da može donijeti napredak u igri, ali prije svega u rezultatima trebinjskog premijerligaša.

pocele pripreme fk leotar (3)

Šef struke Vladimir Gaćinović je rekao: "Ljetos smo  bili u puno težoj situaciji, gdje sam postao šef stručnog štaba i otišao na pripreme na Zlatibor, i tamo zatekao desetak igrača, gdje smo se polako skupljali, pakovali ekipu i sklapali igru" te dodao "Dosta solindo smo odigrali prvu polusezonu i osvojili bodova koliko smo osvojili, a i iskusniji smo za pola godine zajedničkog rada, te ostvarili zavidan rejting, koji Leotar nije imao u prethodnom periodu".

vladimir gacinovic

Gaćinović je zaključio da se iskreno nada da je gradu stalo da ima jednog kvalitetnog premijerligaša, pogotovo što se, kako on kaže, u posljednje vrijeme pokazao značajan pomak u radu FK Leotar.

"Moj cilj je da nastavimo tamo gdje smo stali prošlu polusezonu, i da pokušamo da izađemo u Evropu ove godine", rekao je kapiten Leotara Zdravko Šaraba i dodao "Imamo mjesec i po za pripreme i mislim da je to jedan dobar period za pripremu mene i ekipe za predstojeće prvenstvo"

Trener Vladimir Gaćinović u planu ima 7-8 pripremnih utakmica, a sredinom februara na Police bi trebao da dođe i šampion Srbije, Partizan.

Prozivci je prisustvovalo dvadeset dva fudbalera, a redove Leotara pojačao je Stevan Luković iz Crvene Zvezde, dok su na probi Radojević Đorđe (Čukarčki), Danojević Dušan (Kula) i Tomašević Miloš (Borac Čačak).

Golmani: Kukrika Mladen, Kolak Vasilije, Perović Sava. Odbrana: Šaraba Zdravko (K), Novaković Borko, Cimirot Milorad, Popović Dejan, Ćorović Stefan. Vezni igrači: Janković Dejan, Marinković Ivan, Andrić Srđan, Cimirot Gojko, Đerić Boban, Radojević Đorđe, Danojević Dušan, Tomašević Miloš, Tasovac Neđo, Mihojević Marko, Anđušić Nemanja, Simović Marko. Napadači: Filipović Borivoje, Luković Stefan, Milović Đoko, Aćimović Miloš.

Napominjemo da je Leotar juče sporazumno napustio golman Boško Milenković, a nedavno je ostavku podnio i predsjednik UO Luka Petrović