Čuvena domaća serija "Bolji život" od sinoć se ponovo reprizira na Radio-televiziji Srbije /RTS/, u udarnom terminu od 20 sati, odmah poslije Dnevnika.

serija bolji zivot ponovo na rts

Od 2003. godine, od kada domaće TV stanice bilježe podatke o programskim sadržajima i gledanosti, ovo je sedmi put da gledamo avanture Gige Moravca i njegove porodice. Nezvanično, riječ je o jubilarnom 10. emitovanju, odnosno o devetoj reprizi od prvog emitovanja 1987. godine.

Dok neki smatraju da je još jedna repriza suvišna, ima onih koji se raduju prilici da ponovo gledaju "Bolji život" i avanture porodice Popadić, koju čine Giga Moravac (Marko Nikolić), njegova supruga Emilija (Svetlana Bojković), stariji sin Saša (Boris Komnenić), mlađi Boba (Dragan Bjelogrlić) i ćerka Violeta (Lidija Vukićević).

"Bolji život" je posljednja jugoslovenska televizijska serija. Zbog velike gledanosti, snimljena su i dva specijala u obliku filma, 1987. i 1989. godine.

Krajem prošle godine, na hrvatskoj televiziji "Doma TV" emitovana je prva epizoda "Boljeg života", čija se gledanost približila gledanosti turske serije "Sulejman Veličanstveni".

Numeru koja prati uvodnu špicu, pod nazivom "Ja hoću život", otpjevao je Dado Topić. BLIC/TrebinjeLive