Na godišnjem zasjedanju skupštine GKUD-a "Alat" iz našeg grada zaključeno je da je protekla 2012. godina bila još jedna u nizu uspješnih za ovo društvo.
godisnja sjednica gkum alat
Predsjednik skupštine Dejan Tarana i predsjednik predsjedništva Dragan Mijović istakli su da uprava i igrači 2012. godinu mogu da pamte po uspjehu i velikoj humanosti svih onih koji su dio ove velike porodice našega grada.
"Društvo je poslovalo pozitivno u 2012. godini i uz velike poteškoće i finansijske probleme, ali uz veliku podršku naših sponzora kojima se ovim putem zahvaljujemo i čestitamo protekle Bozićne i Novogodišnje  praznike", istakao je za TrebinjeLive Dejan Tarana, predsjednik skupštine GKUD-a Alat i dodao da su na sinošnjoj skupštini za članove predsjedništva društva izabrani dr Slobodan Prtilo, predsjednik Skupštine grada i Dušan Kovač, direktor JU "Dom Mladih", pored članova koji su već u predsjedništvu društva, u nadi da se još više unaprijedi rad kolektiva koji okuplja preko 500 članova..
Predsjednik društva, Dragan Mijović, istakao je da društvo i u ovoj godini ima veliki broj ugovorenih turneja i nastupa, a najzvučnije su Svetosavske akademije u Sava Centru i turneja u Francusku u julu mjesecu.