Javno preduzeće "Nikola Tesla" iz Banjaluke danas je uslovno kupilo zgradu tekstilnog preduzeća "LJubinjka-eksport" iz LJubinja sa opremom po cijeni od 245.000 KM.

ljubinje

Stečajni upravnik Vlado Simović pojasnio je Srni da je donesena uslovna odluka o prodaji zato što punomoćnici Fonda PIO i Poreske uprave moraju zatražiti saglasnost od svojih pretpostavljenih o cijeni ponude.

"Ukoliko u roku od osam dana bude dobijena pisana saglasnost smatraće se da je ponuda prihvaćena", rekao je Simović, te dodao da je preduzeće "Nikola Tesla" dužno da u roku od 30 dana od dana obavještenja od stečajnog upravnika o prihvatanju ponude isplati iznos u cijelosti.

Procijenjena vrijednost "LJubinjke-eksport" je 90.000 KM.

Simović je istakao da treba vjerovati u ovaj projekat i da je za LJubinje veliki napredak zaposlenje i 20 radnika, a da bi za ovu opštinu bio pravi preporod da se zaposli oko 200 stanovnika.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Nikola Tesla" Dragan Vučetić rekao je da je planirano u tekstilnu industriju u LJubinju zaposlenje 240 radnika koji bi radili u dvije smjene.

Javno preduzće "Nikola Tesla" kupilo je danas staru zgradu tekstilnog preduzeća "Novoteks" Trebinje u stečaju po cijeni od 400.000 KM, a krajem decembra i dio bivšeg proizvodnog pogona "Bilećanka" u kojem će biti centar za obuku za rad u tekstilnoj industriji u Hercegovini.

"U pogonu `Bilećanka` za našeg strateškog partnera provešćemo višemjesečnu obuku kadrova da bismo na taj način postigli visoku produktivnost i obezbijedili trajni opstanak investitorima na ovim prostorima", rekao je ranije Vučetić.

Oko 2.000 novih radnih mjesta trebalo bi da bude otvoreno na području Trebinja, Bileće, Berkovića, Nevesinja i LJubinja.

Vlada Republike Srpske osnovala je u oktobru Privredno društvo "Nikola Tesla" koje se bavi proizvodnjom, primijenjenim istraživanjem i eksperimentalnim razvojem. SRNA